Κρισίμως επικίνδυνοι Ρώσοι

Στις 25 Φεβρουαρίου 2022, η ΕΕ ενέκρινε το 10ο πακέτο κυρώσεων κατά της ρωσίας. Οι νέοι κατάλογοι κυρώσεων περιλαμβάνουν 121 φυσικά και νομικά πρόσωπα από τη ρωσική ομοσπονδία.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα περιλαμβάνουν σημαντικές κυρώσεις σε ένα μεγάλο εύρος ατόμων, εταιρειών και τομέων της ρωσικής οικονομίας.

Μεταξύ αυτών είναι οι περιορισμοί στις εισαγωγές και στις εξαγωγές από τη ρωσία, απαγόρευση ορισμένων ρωσικών μέσων προπαγάνδας, απαγόρευση της διαμετακόμισης αγαθών και τεχνολογιών διπλής χρήσης που εξάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της ρωσίας, απαγόρευση παροχής των χωρητικοτήτων αποθήκευσης αερίου στους ρώσους πολίτες, πρόσθετες απαγορεύσεις στις εξαγωγές κρίσιμων τεχνολογιών και βιομηχανικών αγαθών στη ρωσική ομοσπονδία όπως ηλεκτρονικά είδη, εξειδικευμένα οχήματα, ανταλλακτικά για μηχανήματα, ανταλλακτικά για φορτηγά και κινητήρες αεριωθουμένων, καθώς και αγαθά για τον κατασκευαστικό τομέα.

Οι αερομεταφορείς θα πρέπει τώρα να αναφέρουν μη εξουσιοδοτημένες πτήσεις όσων περιλαμβάνονται στους καταλόγους κυρώσεων, εισάγονται πρόσθετοι περιορισμοί για τον τραπεζικό τομέα, πρόσθετοι περιορισμοί στην πρόσβαση σε τεχνολογίες διπλής χρήσης, προηγμένες τεχνολογίες και πολλά άλλα.

Ανάμεσα αυτού του μεγάλου καταλόγου απαγορεύσεων και περιορισμών, υπάρχει μια παράγραφος που έχει ως εξής: «Περιορίζεται η ευκαιρία των πολιτών της ρωσικής ομοσπονδίας να κατέχουν θέσεις στα διοικητικά όργανα εγκαταστάσεων υποδομής ζωτικής σημασίας και σε οργανισμούς της ΕΕ». Η απόφαση εξηγείται από το γεγονός ότι «η ρωσική επιρροή σε αυτούς τους φορείς μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία τους και, τελικά, να θέσει σε κίνδυνο την παροχή βασικών υπηρεσιών στους ευρωπαίους πολίτες».

Σύμφωνα με αυτή την παράγραφο του πακέτου κυρώσεων, σημαντικό μέρος κυπριακών εταιρειών και οργανισμών ενδέχεται να χάσουν τους ηγέτες τους τις επόμενες ημέρες.

Καθηγητής Προπαγάνδας και Παραπληροφόρησης

Το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι η ναυαρχίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. Σαφώς και είναι ένας κρίσιμος οργανισμός στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου, κράτους μέλους της ΕΕ. Παράλληλα, επικεφαλής του τμήματος πληροφορικής και επικεφαλής του τμήματος πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ο ρώσος υπήκοος Dmitry Apraksin.

Ο Dmitry Apraksin συνδυάζει τη δουλειά στο πανεπιστήμιο με την υπηρεσία σε ένα τρομοκρατικό κράτος που διεξάγει έναν επιθετικό πόλεμο ενάντια στον πολιτισμένο κόσμο. Κατέχει τη θέση του Προέδρου του «Συντονιστικού Συμβουλίου Ρώσων Συμπατριωτών Κύπρου» (Το ΣΣΡΣ Κύπρου), τμήματος ρωσικών ειδικών υπηρεσιών στην Κύπρο. Το «Συντονιστικό Συμβούλιο Ρώσων Συμπατριωτών Κύπρου» στην πραγματικότητα είναι το παράρτημα της «Rossotrudnichestvo», τμήματος της εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών της ρωσίας.

Ο Apraksin περικυκλωμένος από Ρώσους «διπλωμάτες με πολιτικά ρούχα» και Ρώσους πράκτορες επιρροής

 

Είναι ο Apraksin και το ΣΣΡΣ Κύπρου που είναι οι επίσημοι διοργανωτές όλων των φιλορωσικών προπαγανδιστικών δράσεων και εκδηλώσεων στην Κύπρο τον περασμένο χρόνο. Ο Dmitry Apraksin στις δημόσιες δηλώσεις του επαναλαμβάνει πλήρως τις αφηγήσεις της ρωσικής κρατικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

Πλήρες βίντεο

Υπενθυμίζουμε, ότι αυτό το άτομο διαχειρίζεται το τμήμα Πληροφορικής του μεγαλύτερου πανεπιστημίου στην Κύπρο, έχει άμεση πρόσβαση σε αξιωματούχους της κυβέρνησης ενός κράτους μέλους της ΕΕ και επίσης, πολύ πιθανόν, έχει πρόσβαση στα δίκτυα υπολογιστών του Υπουργείου Παιδείας, που αποτελεί μέρος της κυπριακής κυβέρνησης. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον Dmitry Apraksin, αυτός έχει σημαντική επιρροή στους ακαδημαϊκούς κύκλους της Κύπρου και της ΕΕ.

Η ερώτηση είναι αν ένας Ρώσος πολίτης σαν τον Dmitry Apraksin ο οποίος έχει προφανείς δεσμούς με το καθεστώς του Πούτιν και τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, που υποστηρίζει τα εγκλήματα του Κρεμλίνου κατά της Ουκρανίας και των ευρωπαϊκών αξιών πρέπει να υπόκειται σε δέκατο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ;

Η απάντηση είναι σίγουρα!

Διαβάστε σχετικά: