Μην πάθετε και τίποτα από την έκπληξη και το σοκ, έτσι;

Βλέπω πολλούς και πολλές να ξαφνιάζονται ή και να σοκάρονται από τις φωτογραφίες ηλικιωμένων και παιδιών σκοτωμένων σε στάσεις λεωφορείων ή των πτωμάτων πολιτών να περιφέρονται στους δρόμους της Γάζας με τα ανθρωπόμορφα κτήνη της Χαμάς να τα φτύνουν και να τα πατούν.

Όμως, γιατί ξαφνιάζεστε;

Μήπως αυτό δεν συνέβαινε τόσον καιρό που φωνάζαμε για τις καθημερινές δολοφονίες πολιτών στο Ισραήλ, τη σφαγή αθώων ανθρώπων και μια «δυτική» κοινή γνώμη παραπληροφορημένη και αδιάφορη να δει τα πραγματικά γεγονότα και να σταματήσει να καταπίνει αμάσητη την προπαγάνδα του Ιράν και των υπολοίπων, μέσω των επικίνδυνων πια σε εποχές δημιουργίας ενός νέου άξονα ανελευθερίας παγκοσμίως, «προοδευτικών» ΜΜΕ της Δύσης, για τα «παιδιά των Παλαιστινίων» που σκοτώνονταν;

Μήπως αυτό δεν γινόταν αλλά κανείς δεν μας άκουγε όταν λέγαμε ότι δεν είναι παιδιά αλλά τρομοκράτες και όταν βάζαμε τις φωτογραφίες τους να είναι πάνοπλοι και εκπαιδευμένοι να σφάξουν και όταν εξηγούσαμε ότι είναι επικοινωνιακό όλο αυτό με τις παιδικές τους εικόνες για να παρουσιάζουν «Παλαιστίνιους», «αθώους» και «παιδιά» και να καλλιεργούν το μίσος και την παραπληροφόρηση ενάντια στους Ισραηλινούς;

Γιατί ξαφνιάζεται ο κόσμος, τάχα;

Όταν τα διεθνή ΜΜΕ παρουσίαζαν και παρουσιάζουν ακόμη τους ισλαμιστές τρομοκράτες ως «μαχητές» και τις σφαγές πολιτών ως απλές «επιθέσεις», τι περίμεναν όλοι αυτοί που ξαφνιάζονται;

Όταν κανείς δεν ενδιαφερόταν να δει πώς αυτή η κουλτούρα της τρομοκρατίας καλλιεργείται ακόμα και στα νηπιαγωγεία τους, όχι μόνο της Γάζας αλλά και της Δυτικής Όχθης και κανείς δεν ήθελε να ακούσει ότι ο Αμπάς και η διεφθαρμένη του συμμορία πληρώνουν συντάξεις (!) στις οικογένειες όσων δολοφονούν Ισραηλινούς πολίτες και ότι στόχος τους δεν είναι καμία ειρήνη, το λένε δημόσια άλλωστε, αλλά η διάλυση του Ισραήλ, δεν ξαφνιαζόταν κανείς. Τώρα γιατί;

Όταν υπήρχαν άνθρωποι που δικαιολογούσαν τις δολοφονίες πολιτών και έλεγαν «ε, μα είναι έποικοι» (που δεν καν ήταν στις πλείστες περιπτώσεις) και όταν αυτοί οι ίδιοι «προχωρημένοι» δεν απάντησαν ποτέ στο απλούστατο ερώτημα «άρα εάν κάποιοι αρχίσουν να σκοτώνουν Τούρκους πολίτες στα κατεχόμενα, θα είναι σωστό;», τι άλλο να πω;

Αλήθεια, γιατί δεν θα ήταν, τη στιγμή μάλιστα που το Ισραήλ είναι νόμιμο και αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ κράτος και τα κατεχόμενα όχι; Γιατί μισούν τόσο τους Εβραίους αλλά ηδονίζονται στη θέα των εδώ εποίκων οι «προοδευτικοί» και οι «προοδευτικές»; Η απάντηση δική σας.

Αυτοί είναι όμως και οι «Παλαιστίνιοι». Αυτοί που και στη Ραμάλα αλλά και στην Τζενίν και στην Ιεριχώ και στη Γάζα και παντού, χορεύουν στους δρόμους και μοίραζουν γλυκά για τις δολοφονίες παιδιών σε στάσεις λεωφορείων στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ. Αυτοί που μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, να διαπράττουν εγκλήματα αδιανόητα και να ξεπλένονται από αδιάβαστους και προκατειλημμένους δημοσιογράφους στη Δύση.

Αυτά τα κτήνη.

Άνθρωποι όπως εγώ, άνθρωποι που περάσαμε μια ζωή φωνάζοντας νυχθημερόν για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είμασταν παλαβοί όταν εκλιπαρούσαμε να μας ακούσετε.

Δεν είμασταν χαζοί να τα υποστηρίζουμε αυτά χάνοντας, εάν μιλάμε ειδικά για δημοσιογράφους, κόσμο που μας διάβαζε και επιμένοντας φορτικά να σας λέμε πως ναι, ξεκινά και καταλήγει στον αντισημιτισμό όλη αυτή η παραπληροφόρηση, πως όχι, το Ισραήλ δεν είναι μια κοινωνία τεράτων αλλά μια κοινωνία πολύ πιο μπροστά και από εμάς εδώ και πως επιτέλους ο κόσμος πρέπει να διαβάσει αντί να αναμασά την προπαγάνδα, θεωρώντας ότι οι Εβραίοι είναι κάτι άλλο από τον υπόλοιπο κόσμο. Συνειδητά ή υποσυνείδητα.

Δεν είναι αργά για όποιον και όποιαν θέλει, άλλωστε πολύς είναι ο κόσμος που άρχισε να καταλαβαίνει και στην Κύπρο αλλά και διεθνώς τι γίνεται.

Με μεγάλη μου χαρά δε, βλέπω ότι από το πρωί εκεί που ο λογαριασμός μου στο Facebook ήταν γεμάτος, έχω θέσεις για να δεχτώ κι άλλα αιτήματα φιλίας. Στα τσακίδια.

Για κάθε τέτοιον/τέτοια που φεύγει έρχονται άλλοι. Και αυτούς που μετά και τα σημερινά γουστάρουν, βρίσκουν δικαιολογίες ή ναι μεν αλλά, δεν θέλω να σας βλέπω ούτε να σας ακούω.

Δεν μας ενώνει τίποτα. Και ποτέ, μα ποτέ δεν θα μας ενώσει.

Φωτογραφίες από τις σφαγές και τα υπόλοιπα δεν ανεβάζω, μπορείτε να τις βρείτε και άλλωστε πολλοί τις είδατε στο Twitter.

Δεν τις ανεβάζω διότι το Facebook τις κατεβάζει από το πρωί. Γιατί; Μα επειδή… οι Εβραίοι διοικούν τον πλανήτη!

Costas Constantinou