Φαίδωνας Φαίδωνος: «Υποψήφιος χρηματοδοτείται από Ρώσους ολιγάρχες»

Οι πληροφορίες που λέει ότι διαθέτει ο Φαίδωνας Φαίδωνος κάνουν λόγο για χρηματοδότηση η οποία ανέρχεται σε ποσά που ξεπερνούν ακόμα και τις €500.000. Δεν θέλησε να αποκαλύψει ονόματα, — γράφει Πολιτης.

Χρηματοδότηση από Ρώσους ολιγάρχες προς το επιτελείο υποψήφιου Προέδρου καταγγέλλει ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. Ο κ. Φαίδωνος, μιλώντας χθες στον «Πολίτη 107.6 & 97.6», ανέφερε πως έχει διασταυρωμένες πληροφορίες για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές, μέσω ολιγαρχών οι οποίοι χρηματοδοτούν υποψήφιο Πρόεδρο. Ωστόσο, αρνήθηκε να κατονομάσει τόσο τους ολιγάρχες όσο και τον υποψήφιο, λέγοντας πως ο ίδιος δεν ήταν μπροστά ώστε να μπορέσει να κάνει καταγγελία στην Αστυνομία, δίνοντας μαρτυρία. Επέμεινε όμως πως οι πληροφορίες του είναι αξιόπιστες και έχουν διασταυρωθεί.

Ο δήμαρχος Πάφου σημείωσε πως η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε από τους Ρώσους και για παρέμβαση στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, για παρέμβαση υπέρ του Ντόναλτ Τραμπ, αναφερόμενος στην υπόθεση Μάναφορτ. Ο Μάναφορτ ήταν ο υπέυθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλτ Τραμπ και διατηρούσε εταιρείες στην Κύπρο, μέσω των οποίων χρηματοδοτήθηκε η ρωσική παρέμβαση. Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι ο Μάναφορτ τελικώς συνελήφθη και φυλακίστηκε.

Όχι από ξένους

Ο Φαίδωνος Φαίδωνος, αν και όπως είπε διαφωνεί κάθετα με τη χρηματοδότηση κομμάτων και υποψηφίων από επιχειρηματίες, θα μπορούσε να βρει κάποια δικαιολογία αν επρόκειτο για Κύπριους. Ωστόσο, όπως είπε, αν τα χρήματα προέρχονται από ξένους, τότε δημιουργούνται εύλογες υποψίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων κάποια άλλης χώρας. Αν και ο ίδιος στηρίζει την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου, σημείωσε ότι το ίδιο κάθετος θα ήταν αν τέτοιου είδους χρηματοδότηση αφορούσε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ ή οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο.

Για Κινέζους

Ο δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε και στη στήριξη που τυγχάνει η υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν για χρόνια να χαρακτήριζαν την κυβέρνηση Αναστασιάδη ως την πλέον διεφθαρμένη και να στηρίζουν ένα μέλος της. Αν ήταν διεφθαρμένη η κυβέρνηση, είπε, τότε αυτό ισχύει και για τα μέλη της και δεν μπορεί να εξαιρείται ένας. Όπως είπε, πρέπει να ρωτήσουν πώς Κινέζοι λάμβαναν βίζα από το Υπουργείο Εξωτερικών για να έλθουν μετά στην Κύπρο και να πάρουν διαβατήρια από το Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο ο Πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

Επέτειος 8 χρόνων

Χθες, ο δήμαρχος Πάφου πραγματοποίησε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 8 χρόνων από την εκλογή του στο αξίωμα. Είχε προσκαλέσει 650 άτομα από την κοινωνία της Πάφου, από όλους τους πολιτικούς χώρους. Αναμενόταν, μεταξύ άλλων, να τους μιλήσει και για την απόφασή του να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου. Στην εκδήλωση είχε κληθεί να μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.