Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας — ένας λύκος με ρούχα προβάτου

Η σκληρότητα, η απληστία, τα ψέματα και ο απεριόριστος κυνισμός είναι οι πραγματικές αξίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είναι αυτοί με αξιοζήλευτη κανονικότητα που οι εκπρόσωποι αυτού του κράτους διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ένα άλλο εξωφρενικό τέχνασμα ήταν η δήλωση ρωσικών οργανώσεων, και το σημαντικότερο, της ρωσικής πρεσβείας στη Δημοκρατία, για υποτιθέμενη παροχή βοήθειας σε Ουκρανούς μετανάστες.

 Αφού η Ρωσία ξεκίνησε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία, περίπου 17.000 Ουκρανοί μετανάστευσαν στο νησιωτικό κράτος. Πρόκειται για νέες μητέρες με παιδιά που μέχρι το τέλος του ημερολογιακού καλοκαιριού άρχισαν να σκέφτονται να προετοιμάσουν τους γιους και τις κόρες τους για το σχολείο. Τα τσακάλια του Κρεμλίνου, σε αντίθεση με τον ίδιο τον πληθυσμό της Ρωσίας, έχουν ανεπτυγμένη διάνοια και είναι σε θέση να χρησιμοποιούν γεγονότα και γεγονότα προς όφελός τους. Στην παραδοσιακά ρωσική τους εύνοια — για χάρη της επιτυχημένης προπαγάνδας.

Μετά τα ψευδό-συλλαλητήρια που οργάνωσαν οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες για την υποστήριξη της ρωσικής επιθετικότητας, επί πληρωμή αυτοκίνητο συλλαλητήρια με σημαίες, συγκεντρώσεις ρασιστών κάτω από τρίχρωμες σημαίες, ακόμη και υποτιθέμενες ανέγερση μνημείων («υποτίθεται», επειδή χρησιμοποιήθηκαν πλαστά ονόματα και φωτογραφίες σε αυτά ) στη δήθεν μνήμη των «θυμάτων της ουκρανικής επιθετικότητας» απέτυχε και δεν έδωσε κανένα επιθυμητό αποτέλεσμα για τη Μόσχα, οι πράκτορες του Κρεμλίνου αποφάσισαν να εισέλθουν στο κοινό από την άλλη πλευρά.

Ούτε οι Κύπριοι ούτε οι Ουκρανοί δεν ξεγελάστηκαν από δυνατά συνθήματα, χωρίς ηθική — πανό και «στρατόπεδα πένθους» για παιδιά της Ουκρανίας, που απεικονίζουν φωτογραφίες παιδιών που δεν έχουν φύγει ποτέ από τη Ρωσία, πόσο μάλλον που γεννήθηκαν στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, οι πιστοί Ρώσοι υπήκοοι κατέλαβαν ένα τόσο επείγον έργο για όλους, και ακόμη περισσότερο για τις Ουκρανές μητέρες, το καθήκον της προετοιμασίας των παιδιών για το σχολείο.

Στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν αναφορές ότι ρωσικές οργανώσεις, υπό την αιγίδα της «γενναίας» ρωσικής πρεσβείας, προσφέρουν τη βοήθειά τους σε Ουκρανούς πρόσφυγες που «εξαιτίας των βομβαρδισμών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους βιαστικά». Οι αναφορές, με τον παραδοσιακό τρόπο προπαγάνδας, παρέβλεψαν το γεγονός ότι έπρεπε να φύγουν βιαστικά λόγω του πολέμου που ξεκίνησε η Ρωσία και έπρεπε να φύγουν από τους βομβαρδισμούς που διεξήγαγε η Ρωσία.

Αντίθετα, οι αναφορές, με τον ίδιο προπαγανδιστικό τρόπο, αναφέρουν ότι οι άνθρωποι δραπέτευαν από τους «Ουκρανούς Ναζί». Ταυτόχρονα, μόνο ο πληθυσμός της Ρωσίας πιθανότατα δεν γνωρίζει την έννοια και τα χαρακτηριστικά του όρου «Ναζί», επομένως, μια τέτοια δήλωση των κολλητών του Κρεμλίνου γίνεται αντιληπτή από τον υπόλοιπο πολιτισμένο και μορφωμένο κόσμο ως κοροϊδία ή ρωσική άγνοια.

Το ίδιο το γεγονός της εμφάνισης μιας τέτοιας πρότασης από συνεργούς της Μόσχας εκλαμβάνεται ως κοροϊδία και κατηγορία άγνοιας. Άλλωστε, το να αναγκάζετε τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, να τους αφήνετε χωρίς χρήματα, να αφαιρείτε τις ζωές των αγαπημένων τους και μετά να προσφέρετε ένα δωρεάν σακίδιο είναι το αποκορύφωμα του κυνισμού και της σκληρότητας.

Η Ρωσία είναι σαν εγκληματίες που, κάτω από την κάλυψη της νύχτας, ανέβηκαν στο νέο σπίτι του μισητού γείτονά τους, το έβαλαν με βενζίνη, το έβαλαν φωτιά και μια ώρα αργότερα, αφού έφτασαν τα πυροσβεστικά οχήματα στο σπίτι, ήρθαν στο ο γείτονας με συμπονετικές εκφράσεις προσώπου. Ήρθαν με άδειους κουβάδες που είχαν διαρρεύσει, προσφέροντάς τους -για να βοηθήσουν- για να έχουν κάτι να σβήσουν τη φωτιά.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Στα ξεκαρδιστικά «σοβιετικά» μηνύματά τους για τις Καλές Πράξεις, οι ακτιβιστές του Κρεμλίνου προτρέπουν όσους έχουν ανάγκη να εγγραφούν για βοήθεια, γεγονός που εγείρει λογικές υποψίες για την ανάγκη συλλογής ενός τέτοιου «αρχείου καρτών» από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες. Κάθε λογικός άνθρωπος ξέρει εδώ και πολύ καιρό ότι το άσπρο-μπλε-κόκκινο δεν κάνει τίποτα ακριβώς έτσι, χωρίς όφελος για τη σάπια ψυχή του. Τι είναι αυτή τη φορά Ρώσοι που αγαπούν την πατρίδα τους από μακριά;

Η ρωσική προπαγάνδα ελπίζει να δώσει στον πεινασμένο Ρώσο θεατή της έναν ακόμη λόγο για να απολαύσει το μεγαλείο και την αρχοντιά του κράτους τους, ξεχνώντας παράλληλα ότι δεν θα έπρεπε να βοηθήσουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες αν η Ρωσία δεν είχε επιτεθεί στην Ουκρανία. Άλλωστε, αν δεν υπήρχαν τα αιμοδιψή πόδια της Μόσχας στην Ουκρανία, δεν θα υπήρχαν Ουκρανοί πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο.

Η μηχανή του Κρεμλίνου, ίσως, ελπίζει ακόμη και ότι κάποιες από τις Ουκρανές μητέρες θα έρθουν στο μυαλό για να απευθυνθούν σε αυτές για βοήθεια. Κάτι που, φυσικά, είναι πολύ απίθανο, επειδή οι Ουκρανοί δεν θα πάρουν μικρά φυλλάδια από κάποιον που παίρνει πραγματικά σημαντικά πράγματα σε αντάλλαγμα: ελευθερία, στέγαση, συγγενείς, ζωές.

Οι κολλητοί της Μόσχας προφανώς υποτιμούν τους Ουκρανούς, μπερδεύοντάς τους με την πλειοψηφία του δικού τους πληθυσμού — τεμπέληδες και ηλίθιους Ρώσους. Εξάλλου, οι Ουκρανοί γνώριζαν από καιρό πού και πώς να απευθυνθούν για βοήθεια — στους δικούς τους ανθρώπους και όχι στους εχθρούς τους.

Συμπεριλαμβανομένου εδώ, στην Κυπριακή Δημοκρατία, υπάρχει ενεργό εθελοντικό κίνημα. Βοηθούν τους δικούς τους σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή, τη στέγαση, τα είδη σπιτιού και τις μεταφορές, και ακόμη περισσότερο με την προετοιμασία για το σχολείο.

Έτσι, για παράδειγμα, οι Ουκρανοί γνωρίζουν καλά ότι από την πρώτη μέρα ενός πλήρους πολέμου, εδώ στο νησί, έχουν ένα εθελοντικό κέντρο CY4UA, στο οποίο, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο, μπορείτε να απευθυνθείτε για οποιαδήποτε βοήθεια. Συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων που σχετίζονται με τους μικρότερους εσωτερικά εκτοπισμένους. Και σακίδια για αυτούς.

Η Ρωσία, η ρωσική πρεσβεία και ο ίδιος ο Ρώσος πρεσβευτής στη Δημοκρατία, που έχει αμφίβολη (για να το θέσω ήπια) φήμη, προσπαθούν για άλλη μια φορά να κάνουν ηλίθιους τόσο τους Ουκρανούς όσο και ολόκληρο τον κόσμο, ξεχνώντας ότι ο «Ιβάν ο ανόητος» είναι μόνο αυτοί. , Ρώσος εθνικός ήρωας.

Η Λάνα Ερμάκοβα ειδικά για την Cyprus Daily News