Η Ρωσία θα προκαλέσει κοινωνικό χάος στη Δυτική Ευρώπη με τη βοήθεια μεταναστών από τη Μέση Ανατολή

Η Ρωσία χρησιμοποιεί την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή για να αποσταθεροποιήσει κοινωνικοπολιτικά την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, οι μουσουλμάνοι μετανάστες, καθώς και πρόσφυγες από τη Λωρίδα της Γάζας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν αναταραχές και αυθόρμητη βία στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων, γράφει Cyprus Daily News.

Στις 7 Οκτωβρίου, η Χαμάς εξαπέλυσε μια σειρά από επιθέσεις στο Ισραήλ και ο Ισραηλινός Στρατός απάντησε εξαπολύοντας μαζικό βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας. Ο αριθμός των θυμάτων σε κάθε πλευρά της σύγκρουσης είναι πιθανό να ανέρχεται σε χιλιάδες. Η Χαμάς συνεχίζει τις τρομοκρατικές της επιθέσεις στο Ισραήλ και καλεί τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη να κάνουν το ίδιο.

Ένας από τους ηγέτες της Χαμάς, ο Khaled Mashal, απηύθυνε έκκληση στους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο να ξεκινήσουν μαζικά πογκρόμ κατά των Εβραίων στις 13 Οκτωβρίου. Με τη σειρά του, το IRGC — το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, μια από τις πιο μάχιμες μονάδες του ιρανικού στρατού — εξέφρασε την ετοιμότητά του να πολεμήσει στο πλευρό της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ. Το κοινό χαρακτηριστικό της Χαμάς και της Χεζμπολάχ είναι ότι λαμβάνουν βοήθεια από το Ιράν και τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η Ρωσία επωφελείται άμεσα από την αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής, η οποία θα δημιουργήσει πολλές προκλήσεις και απειλές για ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον, ο Πούτιν έχει συμφέρον να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη, καθώς εκατομμύρια μουσουλμάνοι, συμπεριλαμβανομένων προσφύγων από τη Μέση Ανατολή, ζουν στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Δανία και την Ολλανδία. Αποτελούν πηγή υβριδικής απειλής για τους Ευρωπαίους στο πλαίσιο της κοινωνικοπολιτικής αποσταθεροποίησης των χωρών όπου βρίσκονται.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ευθέως ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν μαζικές μουσουλμανικές διαδηλώσεις στην Ευρώπη. Θα προκαλέσουν ένα κύμα αυθόρμητης βίας στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων· στη χειρότερη περίπτωση, θα επαναληφθεί το σενάριο που συνέβη στο Ισραήλ τις πρώτες ώρες μετά την εισβολή των Παλαιστινίων μαχητών. Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν μοναδική εμπειρία στη δημιουργία ταραχών στους δρόμους που ξεκινούν μετά από μαζικές διαδηλώσεις. Ο Πούτιν ενδιαφέρεται να αποδυναμώσει τη Δύση, για την οποία η Ρωσία αυξάνει τις στρατιωτικές και υβριδικές απειλές.

Η Ρωσία θα υποστηρίξει τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και όλους εκείνους που θα πολεμήσουν εναντίον του Ισραήλ για να προκαλέσουν πόλεμο πλήρους κλίμακας στη Μέση Ανατολή. Η Δύση πρέπει να επανεξετάσει επειγόντως τη στάση της απέναντι στη Ρωσία και τους συμμάχους της και να επανεξετάσει τις απειλές που θέτουν. Οι προκλήσεις που θέτει ένα τρομοκρατικό κράτος πρέπει να ξεπεραστούν μέσω των κοινών προσπαθειών του πολιτισμένου κόσμου. Η Δύση και η Ουκρανία πρέπει να λειτουργήσουν ως ενιαίο μέτωπο για να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την εδαφική τους ακεραιότητα.