Ρώσοι, να πάτε σπίτι! Δεν έχει βότκα!

Προχθές το κρουαζιερόπλοιο Astoria Grande με ρώσους τουρίστες έφτασε από το Σότσι στο Μπατούμι.

Αυτό προκάλεσε την αγανάκτηση των κατοίκων της πόλης. Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού του Μπατούμι θεωρεί τη Ρωσία και τους πολίτες της εχθρούς της Γεωργίας και του ελεύθερου κόσμου.

Εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης «Λέλο», «Ενωμένο Εθνικό Κίνημα» και πλήθος απλών πολιτών διαμαρτυρήθηκαν για την επίσκεψη κρουαζιερόπλοιου με πολίτες του εχθρικού κράτους.

Πρόκειται για το πλοίο Astoria Grande υπό σημαία Παλάου, το οποίο εξυπηρετεί η τουρκική εταιρεία κρουαζιέρας Miray Cruises International. Οι γεωργιανές αρχές δήλωσαν ότι η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Astoria Grande είναι εμπορικής φύσεως, είναι νηολογημένο στις Σεϋχέλλες στο όνομα της Goodwin Shipping Limited και δεν υπόκειται σε διεθνείς κυρώσεις.

Ωστόσο, οι κάτοικοι του Μπατούμι δεν ήθελαν να αφήσουν να κατέβουν στη στεριά περίπου χίλιους πολίτες ενός τρομοκρατικού κράτους που καταλαμβάνει το ένα πέμπτο της χώρας τους και διεξάγει πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Περισσότερα από χίλια άτομα απέκλεισαν την προβλήτα στο λιμάνι του Μπατούμι, όπου ήταν αγκυροβολημένο πλοίο με πολίτες τρομοκρατικού κράτους και δεν τους επέτρεψαν να βγουν στην ακτή. Ο κόσμος απαίτησε από τους Ρώσους να πάνε στα σπίτια τους και να κρατήσουν τις σημαίες της Γεωργίας, της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και αφίσες με αντιρωσικά συνθήματα. Προς τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου ακουγόταν οι κατάρες και τα επίθετα που τους άξιζαν.

 

 

Η αστυνομία, κατόπιν εντολής της φιλορωσικής κυβέρνησης της Γεωργίας, προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές και να ξεμπλοκάρει την προβλήτα να αφήσουν τους Ρώσους στην ακτή. Όμως οι αποφασιστικοί και επίμονοι κάτοικοι του Μπατούμι δεν επέτρεψαν τη βεβήλωση της πόλης τους. Οι επιβάτες του πλοίου, βλέποντας πώς τους υποδέχτηκαν ελεύθεροι πολίτες της Γεωργίας, δεν τόλμησαν να κατέβουν στην ακτή.

Το πλοίο έφυγε από το λιμάνι νωρίτερα και πήγε τους επιβάτες του στην αγαπημένη τους πατρίδα, ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Μπράβο Μπατούμι! Μπράβο οι άνθρωποι του Μπατούμι!

Δείξατε ένα παράδειγμα σε ολόκληρο τον κόσμο, πώς να αντιμετοπίζουν τους πολίτες της αυτοκρατορίας του κακού και του ψέματος. Μόνο μια τέτοια υποδοχή θα πρέπει να τους περιμένει όπου κι αν προσπαθήσουν να προσγειωθούν. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σωθεί ο κόσμος από την εξάπλωση της ρατσιστικής μόλυνσης.

Η Cyprus Daily News εκφράζει την αλληλεγγύη της στον λαό του Μπατούμι.