Το κυπριακό UAV που είναι το μόνο που πετά στην Ουκρανία – Δεν το πιάνει ο ηλεκτρονικός πόλεμος – Έβαλε τα… γυαλιά στα Bayraktar

Το κυπριακό UAV που είναι το μόνο που πετά στην Ουκρανία, βάζοντας τα… γυαλιά στα τουρκικά Bayraktar. Λίγες μέρες πριν δημοσιοποιήθηκε πως η κυβέρνηση της Ινδονησίας αποφάσισε την απόκτηση αριθμού Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων κάθετης αποπροσγείωσης (VTOL UAVs) Poseidon από την εταιρεία Swarmly LTD.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό η εταιρεία με έδρα την Κύπρο έχει κάνει ήδη τις πρώτες αποστολές, με την εκπαίδευση των Ινδονήσιων να ολοκληρώνεται σε ένα μήνα.

Το κυπριακό UAV που είναι το μόνο που πετά στην Ουκρανία

Τα H12 διαθέτουν δυνατότητες κάθετης αποπροσγείωσης ακριβείας ενώ τα H6 και H10 Poseidon επιχειρούν ήδη στην Ουκρανία.

Μάλιστα σημειώνεται από το defenceredefined.com.cy πως τα UAVs της Swarmly είναι τα μόνα που μπορούν επιτυχώς να αντιμετωπίσουν προβλήματα GPS ή/και Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW), που αναγκάζουν τα υπόλοιπα drone, (σ.σ. μεταξυ των οποίων και τα Bayraktar), να μένουν καθηλωμένα.

Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι κάνουν πλάκα στους Τουρκους και εμφάνισαν σε έκθεση τουρκικά drone που κατέβασαν ολόκληρα στην Ουκρανία.

Στην ρωσική έκθεση Army-2023, κοντά στη Μόσχα, παρουσιάστηκαν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 και SERÇE.

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως το Bayraktar TB2 ανήκει στον ουκρανικό στρατό, ενώ όπως σημειώνουν δεν είναι γνωστό «εάν το SERÇE συνελήφθη στη Συρία ή σε άλλη χώρα όπως η Ουκρανία ή η Λιβύη».