Η τελευταία μέρα της ρωσίας

Η ρωσία έχει διαθέσει 20 δισεκατομμύρια ρούβλια για το «πατριωτικό περιεχόμενο» και την προώθηση της «ελκυστικότητάς» της. Μέρος αυτών των χρημάτων χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση δράσεων στο εξωτερικό για τη δημιουργία μιας ελκυστικής εικόνας της τρομοκρατικής χώρας και τη δικαιολόγηση των εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία.

Κανένα κράτος στον κόσμο δεν ξοδεύει τέτοια χρήματα για προπαγάνδα.
Όσο περισσότερα εγκλήματα διαπράττει η ρωσία, τόσο πιο εμφανής σε ολόκληρο τον κόσμο γίνεται η απάνθρωπη, κτηνώδης ουσία του ρωσικού κράτους και κοινωνίας, τόσο περισσότερο το κρεμλίνο ξοδεύει χρήματα για τη διάδοση ψεμάτων και παραπληροφόρησης για να δημιουργήσει μια ψεύτικη εικόνα του εαυτού του στον κόσμο και να δικαιολογήσει εγκλήματα.

Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία προπαγάνδας της ρωσίας είναι οι μαζικές φιλορωσικές ενέργειες στις δυτικές χώρες. Για να γίνει αυτό, οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες, με τη βοήθεια οργανώσεων ρώσων μεταναστών που δημιουργούνται και χρηματοδοτούνται από τη μόσχα, χρησιμοποιούν ενεργά ρωσόφωνους κατοίκους στις χώρες του δημοκρατικού κόσμου.

Σε λίγες μέρες, το τρομοκρατικό κράτος θα γιορτάσει τη δική του εθνική εορτή, την «Ημέρα της ρωσίας».

Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες, η πρεσβεία, το Rossotrudnichestvo και οι ψεύδο μη κυβερνητικές οργανώσεις ρώσων συμπατριωτών, κατόπιν εντολής από τη μόσχα, στις 11 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Κύπρου, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση προς τιμήν αυτής της γιορτής. Μετά τη συγκέντρωση έχουν προγραμματιστεί πυροτεχνήματα. Σκεφτείτε το — ένας χαιρετισμός προς τιμήν ενός τρομοκρατικού κράτους και των εγκλημάτων του στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας ενός κράτους μέλους της ΕΕ. Ο Όργουελ αναποδογυρίζει στον τάφο του κοιτάζοντας όλα αυτά.

Όσο χειρότερα είναι τα πράγματα για τη ρωσία στο μέτωπο, όσο πλησιάζει η επίθεση του ουκρανικού στρατού και η αναπόφευκτη στρατιωτική ήττα του ρωσικού στρατού, τόσο περισσότερες προσπάθειες καταβάλλονται από την πρεσβεία της ρωσικής ομοσπονδίας και τους παράγοντες επιρροής της ρωσίας στην Κύπρο για τη δημιουργία την εμφάνιση της επιτυχίας, τη δύναμη των θέσεων τους και τη διάδοση της προπαγάνδας του κρεμλίνου. Για αυτούς, είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συμμετέχοντες στο ράλι προκειμένου να αναφέρουν τους ανωτέρους τους στο κρεμλίνο και καλά, να σπαταλήσουν τον προϋπολογισμό που διατίθεται για αυτόν το σκοπό. Πώς θα μπορούσε να είναι χωρίς αυτό.

Αν τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν προβλήματα με έξτρα για τέτοιες εκδηλώσεις, φέτος υπάρχει σαφής έλλειψη ανθρώπων που θέλουν να δείξουν δημόσια την αγάπη τους για τη δολοφονική πατρίδα. Για να δημιουργήσουν μια εικόνα του μαζικού χαρακτήρα του γεγονότος, οι ρώσοι πράκτορες κατέφυγαν σε διάφορες μεθόδους που είχαν στη διάθεσή τους για να προσελκύσουν τους υποστηρικτές και τους συμπαθούντες τους, καθώς και σε μια κοινότοπη υπονόμευση. Χρησιμοποιώντας τη συνήθη μέθοδο πληρωμής για την συμμετοχή σε φιλορωσικά συλλαλητήρια, οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες και οι πράκτορες επιρροής προσφέρουν σε όλους, έναντι χρημάτων, να συμμετάσχουν σε μια φιλορωσική συγκέντρωση στις 11 Ιουνίου στη Λευκωσία.

Βασικά, η ενέργιά τους κατευθύνετε σε ντόπιους ρώσους, που απασχολούνται στους τομείς που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ρωσόφωνων πελατών. Επικοινωνούν μαζί τους άτομα που προσφέρουν να κερδίσουν επιπλέον χρήματα. Σε υπαλλήλους καταστημάτων, ξενοδοχείων, εστιατορίων και καφέ, κατασκευαστικών εταιρειών, οδηγών ταξί, ταξιδιωτικών γραφείων και άλλων γραφείων προσφέρονται 2.000 ευρώ για την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή εκπροσώπων της ρωσόφωνης διασποράς στην επερχόμενη δράση που διοργανώνει η ρωσική πρεσβεία, το Rossotrudnichestvo, το Συντονιστικό Συμβούλιο ρώσων συμπατριωτών και άλλων παραγόντων ρωσικής επιρροής στην Κύπρο. Κάθε απλός συμμετέχων υπόσχεται να πληρωθεί 200 ​​ευρώ.

Η χρηματοδότηση αυτής της ειδικής επιχείρησης, σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, παρέχεται από τη ρωσική πρεσβεία καθώς και από τους ρώσους επιχειρηματίες που εργάζονται και ζουν στο νησί.

Η αγορά ανθρώπων γίνεται κρυφά, μη δημόσια. Αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού των ατόμων που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία, οι πληροφορίες σχετικά με αυτό εισχωρούν στον δημόσιο χώρο.

«Το αιματηρό και δόλιο καθεστώς πούτιν χρειάζεται μια εικόνα της μαζικής υποστήριξής του. Συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ε.Ε. Τα κυνικά καθάρματα του πούτιν δεν ελπίζουν πλέον σε αδιάφορη μαζική υποστήριξη. Ως εκ τούτου, αυτή τη στιγμή, χονδρικώς και λιανικώς, προσπαθούν να αγοράσουν υποστηρικτές για τον εαυτό τους. Πιο συγκεκριμένα, συνένοχους.

Σολίστ στο ρωσικό συλλαλητήριο στη Λευκωσία, καθώς και στις 9 Μαΐου στη Λεμεσό, σύμφωνα με το σχέδιο που γράφτηκε στην πρεσβεία της ρωσικής ομοσπονδίας, θα είναι ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών Andrey Panyukhov, που ενεργεί στην Κύπρο υπό διπλωματική κάλυψη και παρουσιαζόμενος ως σύμβουλος-απεσταλμένος της ρωσικής πρεσβείας στην Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για αυτόν να επιδείξει στην διοίκηση του Yasenevo (Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της ρωσικής ομοσπονδίας) την αποτελεσματικότητα του έργου του, προκειμένου να συνεχίσει να παραμένει στη θέση του στην Κύπρο. Καταλαβαίνει τέλεια και βλέπει την επικείμενη κατάρρευση της ρωσίας και δεν θέλει να είναι στο σπίτι του στη μόσχα αυτή τη στιγμή. Μετά την επικείμενη και αναπόφευκτη νίκη της Ουκρανίας, η συνέχιση της ύπαρξης της ρωσίας εντός των σημερινών συνόρων και με το σημερινό καθεστώς είναι αδύνατη, κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε παραδοσιακή ρωσική αναταραχή. Αυτή η συγκυρία κάνει όλους τους ρώσους πατριώτες να αναζητούν ευκαιρίες για να βρεθούν μακριά από την αγαπημένη τους πατρίδα. Κατά προτίμηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου στη χειρότερη περίπτωση μπορούν να ζητήσουν άσυλο με αντάλλαγμα πληροφορίες.
Κάθε φιλορωσική δραστηριότητα στην Κύπρο θα τελειώσει με τη νίκη της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων στον πόλεμο. Η μόσχα δεν έχει καμία πιθανότητα να νικήσει τον δυτικό κόσμο. Αυτό θα βάλει τέλος στη χρηματοδότηση ρώσων πρακτόρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στην Κύπρο. Η δραστηριότητα των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών θα μειωθεί κατακόρυφα. Δεν θα το αντέξουν, θα σκεφτούν πώς θα σώσουν τις ζωές και τα περιουσιακά τους στοιχεία και όχι τα συλλαλητήρια στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η ημέρα της ρωσίας στη Λευκωσία στις 11 Ιουνίου θα πρέπει να είναι η τελευταία. Για αυτό, είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε την Ουκρανία και τις γενναίες Ένοπλες Δυνάμεις της με κάθε μέσο να καταστρέψουν το κακό που ονομάζεται ρωσία.

Δόξα στην Ουκρανία!

Boris Demash, ειδικά για την Cyprus Daily News