Ειδική επιχείρηση στην Κύπρο πραγματοποίησαν οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες

Χθες στη Λάρνακα οι πράκτορες επιρροής των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών, υπό την ηγεσία του στρατηγού της FSB Murad Zyazikov, πραγματοποίησαν μια ειδική επιχείρηση προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που ονομάζεται «η φωτιά της μνήμης». Η φιλορωσική δράση «η φωτιά της μνήμης» είναι αναμμένη από την αιώνια φλόγα στον τάφο του άγνωστου στρατιώτη, μεταφέρθηκε στην Κύπρο και παραδόθηκε πανηγυρικά στον επικεφαλή του συντονιστικού συμβουλίου Ρώσων συμπατριωτών στην Κύπρο Dmitry Apraksin.

Το συλλαλητήριο οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του «Πανρωσικού Λαϊκού Μετώπου» το οποίο βρίσκεται υπό τις κυρώσεις της ΕΕ. Παρόμοιες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία, στα κατεχόμενα της Ουκρανίας και σε μια σειρά από άλλες χώρες.

Στην τελετή παραβρέθηκαν περίπου είκοσι ρώσοι ακτιβιστές και υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας. Λαμπάδες με την φωτιά από τη Μόσχα στην Κύπρο έφεραν οι επίσημοι εκπρόσωποι του «Πανρωσικού Λαϊκού Μετώπου» ο οικοδεσπότης του πρώτου και κύριου ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού προπαγάνδας Alexander Smol και η ηθοποιός του σοβιετικού κινηματογράφου Yana Poplavskaya.

 

Σήμερα, αυτή η ειδική επιχείρηση συνεχίζεται στη Λεμεσό.

Να τι αναφέρει ο ρωσικός Τύπος για αυτή την προπαγανδιστική ενέργεια:

«Στον Κήπο του Αλεξάνδρου στη Μόσχα πραγματοποιήθηκε μια επίσημη τελετή για την μετάδοση της «αιώνιας φλόγας» από τον τάφο του άγνωστου στρατιώτη. Την πατριωτική δράση «Φωτιά Μνήμης» πραγματοποιεί παραδοσιακά το «λαϊκό μέτωπο» την παραμονή της Ημέρας της Νίκης (στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, γιορτάζεται στις 9 Μαΐου). Προκειμένου να φέρουν το σύμβολο της στρατιωτικής ανδρείας στους βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (όπως αποκαλούν τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο στη ρωσία) και στους στρατιώτες των ειδικών επιχειρήσεων ενώθηκαν τα δημόσια πρόσωπα και στρατιωτικοί, δημοσιογράφοι και μπλόγκερ, σταρ της ποπ και του αθλητισμού.

Συνολικά η φωτιά θα παραδοθεί σε 33 περιοχές της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων νέων (κατεχόμενων), σε 13 ξένα κράτη, καθώς και σε στρατιώτες που βρίσκονται στη γραμμή επαφής.

Ένας εθελοντής από τη Σερβία, εκπρόσωπος της διεθνούς ταξιαρχίας, πιστεύει ότι η Αιώνια Φλόγα θα ανεβάσει το ηθικό των στρατιωτών».

«Ένα σωματίδιο «αιώνιας φλόγας» από τον Κήπο του Αλεξάνδρου θα πάει στις απελευθερωμένες περιοχές (κατεχόμενες), όπου θα ανάψουν «αιώνιες φλόγες» από αυτό και θα συνεχίσει να εξαπλώνεται με τη μνήμη των προγόνων μας. Και για τους ήρωές μας που τώρα πολεμούν στην πρώτη γραμμή, αυτό θα είναι ένα καλό κίνητρο και μια υπενθύμιση για εκείνους που κάποτε νίκησαν τον φασισμό, έδωσαν ελευθερία σε όλες τις χώρες μας και ότι αγωνίζονται για την ελευθερία και ένα μέλλον για τα παιδιά τους.»

Μαζί με το «λαϊκό μέτωπο» έχει ανακοινωθεί έρανος στο πλαίσιο του έργου «Όλα για τη Νίκη!» για να στηρίξει τους μαχητές της διεθνούς ταξιαρχίας, να τους βοηθήσει με αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, τετρακόπτερα. Μπορείτε να μεταφέρετε χρήματα για την αγορά των απαραίτητων πραγμάτων για τον στρατό στον ιστότοπο pobeda.onf.ru.»

Προφανώς, η «ONF» («Πανρωσικό Λαϊκό Μέτωπο») είναι μια εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται στα εγκλήματα πολέμου του τρομοκρατικού κράτους στην Ουκρανία.

Ο ιδρυτής του «πανρωσικού λαϊκού μετώπου» είναι ο Πούτιν, ένας εγκληματίας πολέμου. Διέταξε τη δημιουργία αυτής της οργάνωσης και έγινε ηγέτης της τον Μάιο του 2011. Αυτή η δομή χρηματοδοτείται απευθείας από τη διοίκηση του Προέδρου της Ρωσίας.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2023, λόγω της εισβολής της ρωσίας στην Ουκρανία, το “Πανρωσικό Λαϊκό Μέτωπο” συμπεριλήφθηκε στη λίστα κυρώσεων των χωρών της Ε.Ε.

«Το “Πανρωσικό Λαϊκό Μέτωπο” κατέχει τα δικαιώματα εμπορικού σήματος για το σύμβολο «Z», το οποίο χρησιμοποιείται για να δείξει υποστήριξη στον επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας και των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τα μέλη του «πανρωσικού λαϊκού μετώπου» είναι υπεύθυνα για τη διοργάνωση πολλών δημόσιων συγκεντρώσεων για την υποστήριξη της επίθεσης κατά της Ουκρανίας…» αναφέρει το επίσημο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25 Φεβρουαρίου 2023.

Οι εκπρόσωποι του «πανρωσικού λαϊκού μετώπου» που συμμετέχουν στην προπαγανδιστική εκστρατεία στην Κύπρο, ο Alexander Smol και η Yana Poplavskaya, είναι συνεργοί στα ρωσικά εγκλήματα πολέμου. Θα πρέπει να συλληφθούν και να παραδοθούν στις ουκρανικές αρχές για διερεύνηση των εγκλημάτων τους και τη δίκη. Οι ακτιβιστές του Συντονιστικού Συμβουλίου Ρώσων Συμπατριωτών στην Κύπρο (ΣΣΡΣΚ) που συμμετείχαν σε μια ειδική επιχείρηση προπαγάνδας μιας οργάνωσης υπό κυρώσεις της ΕΕ που εμπλέκεται στη διεξαγωγή εγκληματικού πολέμου κατά της Ουκρανίας θα πρέπει να θεωρούνται συνεργοί σε εγκλήματα πολέμου.

Η διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων υπό την αιγίδα οργανισμού υπό κυρώσεις της ΕΕ, παρουσία και με τη συμμετοχή εκπροσώπων αυτής της οργάνωσης που είναι απαγορευμένη στην ΕΕ δεν επιτρέπεται στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για άμεση παραβίαση του καθεστώτος κυρώσεων. Το πώς οι κυπριακές αρχές θα μπορούσαν να επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί αυτή η ενέργεια στο έδαφός τους είναι ένα ανοιχτό ερώτημα.

Boris Demash, ειδικά για την Cyprus Daily News