Σύνταγμα θανάτου

Φέτος, η καθιερωμένη πομπή του «Αθάνατου Συντάγματος» δεν θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία. Αλλά αυτή η ειδική επιχείρηση προπαγάνδας του Κρεμλίνου θα πραγματοποιηθεί πλήρως στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Εν αναμονή μιας αναπόφευκτης στρατιωτικής ήττας και της μεταφοράς των εχθροπραξιών στο έδαφος της Ρωσίας, το Κρεμλίνο αναγκάζεται να ακυρώσει τις παρελάσεις της 9ης Μαΐου στις περισσότερες περιοχές της χώρας και να εγκαταλείψει εντελώς την πομπή του «αθάνατου συντάγματος», που ονομάζεται ευρέως περιπατητικό νεκροταφείο.

Το «Αθάνατο Σύνταγμα» έχει γίνει σήμα κατατεθέν της εκδοχής του Πούτιν για το παράνομο ρωσικό κράτος και εργαλείο της προπαγάνδας του Κρεμλίνου και της χειραγώγησης στον έξω κόσμο.

Η ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παραμορφωμένη και ξαναγραμμένη από το Κρεμλίνο, μεταμορφωμένη στη μυθολογία της νεοπαγανιστικής θρησκείας «φρενίτιδας νίκης» του Πούτιν, υιοθετείται από το δικτατορικό κράτος ως απόδειξη του δικαιώματος του «ρωσικού κόσμου» να σκοτώνουν, να καταστρέφουν, να λεηλατούν, να βιάζουν, να ληστεύουν, να διαπράττουν γενοκτονίες και άλλα εγκλήματα εναντίον όλων όσων η Μόσχα κρίνει αναγκαία. Η 9η Μαΐου στη Ρωσία δεν μπορεί να είναι ημέρα πένθους για τους νεκρούς ημέρας μνήμης και συμφιλίωσης, όπως συμβαίνει σε χώρες που κατοικούνται από κανονικούς ανθρώπους.

Στη Ρωσία, η ημέρα της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας έχει γίνει μια γιορτή του μιλιταρισμού, της εξύμνησης του πολέμου και του θανάτου. Την ημέρα αυτή, οι Ρώσοι, με το μυαλό τους κατεστραμμένο πρώτα από την κομμουνιστική και μετά από την προπαγάνδα του Πούτιν, σε μιλιταριστικό παροξυσμό, φωνάζοντας «μπορούμε να επαναλάβουμε!», γιορτάζουν μια νίκη που οι ίδιοι δεν έχει καμία σχέση με αυτή, και απειλούν με καταστροφή ολόκληρο τον κόσμο. Όλα αυτά, με τη βοήθεια των πρακτόρων της και της ρωσικής διασποράς στο εξωτερικό, η Μόσχα επιδιώκει να διαδηλώσει στους δρόμους των πόλεων σε όλο τον κόσμο. Το έκανε για πολλά χρόνια.

Μετά την στρατιωτική εισβολή μεγάλης κλίμακας της Ρωσίας στην Ουκρανία, πολλές χώρες έχουν σταματήσει να ανέχονται τις προπαγανδιστικές πορείες του Πούτιν στο έδαφός τους.

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία ακύρωσαν οποιεσδήποτε παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της 9ης Μαΐου. Επιπλέον, η Ρίγα κήρυξε την 9η Μαΐου ημέρα πένθους στη μνήμη των νεκρών στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στη Λιθουανία και τη Λετονία, η κορδέλα του Αγίου Γεωργίου απαγορεύτηκε ως σύμβολο στρατιωτικής επιθετικότητας. Η Εσθονία ετοιμάζεται να υιοθετήσει παρόμοιο νόμο.

Στις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, το Καζακστάν και τη Μεγάλη Βρετανία, το «Αθάνατο Σύνταγμα» απαγορεύεται. Το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Αζερμπαϊτζάν το απαγόρευσαν επίσης.

Οι αρχές του Βερολίνου απαγόρευσαν τη χρήση της κορδέλας του Αγίου Γεωργίου, των συμβόλων «Z» και «V» και των στρατιωτικών στολών, καθώς και την εκτέλεση οποιωνδήποτε στρατιωτικών τραγουδιών. Επίσης, οι αρχές της πόλης απαγόρευσαν την επίδειξη οποιωνδήποτε σημαιών στις 9 Μαΐου που σχετίζονται με την ΕΣΣΔ και τη Ρωσία.

Αυτό απέχει πολύ από μια πλήρη λίστα.

Ο κατάλογος των χωρών όπου μπορεί να λάβει χώρα το «αθάνατο σύνταγμα» συρρικνώνεται ραγδαία. Είναι γνωστό μόνο ότι σίγουρα θα γίνει στο Κονγκό και… στην Κυπριακή Δημοκρατία, σε ένα δημοκρατικό κράτος, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

9 Μαΐου στη Λάρνακα

Η Διευθύντρια του Ρωσικού Κέντρου Επιστήμης και Πολιτισμού (ΡΚΕΠ) Alina Radchenko και ο Πρέσβης της Ρωσίας V. Osadchiy με τη σύζυγό του

Φέτος, όπως και στο παρελθόν, οι κυπριακές αρχές επέτρεψαν σε υποστηρικτές ενός τρομοκρατικού κράτους, εναντίον του οποίου έχουν επιβληθεί κυρώσεις της ΕΕ για εγκλήματα πολέμου, να βγουν στους δρόμους των πόλεων τους και να δοξάσουν τον πόλεμο, τις σφαγές αμάχων, τη γενοκτονία των Ουκρανών, την καταστροφή ειρηνικών πόλεων και τα εγκλήματα των Ρώσων εισβολέων. Οι Ρώσοι φασίστες που ζουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, οι οποίοι υποστηρίζουν τις δολοφονίες και τα βασανιστήρια αμάχων, επιτρέπεται να πραγματοποιήσουν ένα μηχανοκίνητο συλλαλητήριο σε όλες τις πόλεις της χώρας και μια πορεία στη Λεμεσό. Οι αρχές ενός κράτους μέλους της ΕΕ δεν βλέπουν τίποτα κακό στο γεγονός ότι οι θαυμαστές ενός εγκληματία πολέμου εναντίον του οποίου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε, θα περπατούν στους δρόμους των κυπριακών πόλεων.

Θα κουβαλούν μαζί τους τα σύμβολα του ρωσικού φασισμού και του μιλιταρισμού υπό τους οποίους οι Ρώσοι τραμπούκοι (κυριολεκτικά) διαπράττουν αδιανόητες θηριωδίες στην Ουκρανία. Θα δοξάσουν και θα δικαιώσουν τα εγκλήματα που καταδικάζει όλος ο κόσμος. Η Κυπριακή Δημοκρατία, μαζί με τις χώρες της ΕΕ, καταδίκασε τα εγκλήματα της Ρωσίας, αλλά ταυτόχρονα επιτρέπει και υποστηρίζει τη διεξαγωγή προπαγανδιστικών εκδηλώσεων του Κρεμλίνο στο έδαφός της.

Οι πράκτορες επιρροής των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούται στην Κύπρο αξιοποιούν στο έπακρο αυτήν την ευκαιρία για να προωθήσουν τις αφηγήσεις της ψευδούς προπαγάνδας και παραπληροφόρησης του Κρεμλίνου – «Η Ρωσία δεν είναι επιθετική, αλλά θύμα επιθετικότητας», «Η Ρωσία δεν επιτέθηκε στην Ουκρανία» , «Η Ρωσία αναγκάστηκε να επιτεθεί», «Η Ρωσία δέχτηκε επίθεση ΗΠΑ και ΝΑΤΟ από το έδαφος της Ουκρανίας», «Η Ρωσία πολεμά τον ναζισμό στην Ουκρανία». Χειραγωγώντας με αυτόν τον τρόπο την εύθραυστη συνείδηση ​​των Κυπρίων κατοίκων, ενσταλάσσοντάς τους την εικόνα της Ρωσίας ως θύματος της επιθετικότητας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης, το Κρεμλίνο εδραιώνει και επεκτείνει την επιρροή του στο νησί.

Επίσημος διοργανωτής των φιλορωσικών εκδηλώσεων της 9ης Μαΐου είναι, ως συνήθως είναι το Συντονιστικό Συμβούλιο Ρώσων Συμπατριωτών στην Κύπρο. Επικεφαλής αυτής της δομής των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών είναι ένας πολίτης Ρωσίας και Κύπρου, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Dmitriy Apraksin. Ο Apraksin είναι ένας πεπεισμένος Ρώσος φασίστας, προπαγανδιστής του «ρωσικού κόσμου», ένθερμος υποστηρικτής του εγκληματία πολέμου Πούτιν. Στις δημόσιες ομιλίες του, ο Apraksin δικαιολογεί τα εγκλήματα του Πούτιν, παραθέτει τις δηλώσεις του και επαινεί τις φρικαλεότητες του ρωσικού στρατού. Ένας πολίτης της Κύπρου, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, δηλώνει δημόσια ότι «η Ρωσία πολεμά ενάντια στον σατανισμό, τον εθνικισμό, τον φασισμό, που προέρχονται από τη Δύση». «Κάθε Ρώσος είναι πλέον στρατιώτης στο πεδίο της μάχης με τη συλλογική Δύση». «Πρέπει να ενωθούμε γύρω από τον Πούτιν για να προστατεύσουμε τη Ρωσία και τις αξίες της». «Η Ρωσία διεξάγει ιερό πόλεμο, ο Κύριος είναι μαζί μας».

Στις δηλώσεις του σε φιλορωσικές συγκεντρώσεις, ο Apraksin υποδαυλίζει το εθνικό μίσος, περιφρονεί και απορρίπτει τις δυτικές αξίες, μιλά με μίσος για τη δημοκρατία και την ελευθερία, κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για εγκλήματα που διαπράττει η Ρωσία, διαδίδει αφηγήσεις ρωσικής κρατικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

Ο Dmitriy Apraksin στην Κύπρο δικαιολογεί τα εγκλήματα του Πούτιν

Να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά ότι όλα αυτά τα κάνει δημόσια ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, πολίτης Κύπρου, στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε κράτος μέλος της Ε.Ε.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το γνωρίζει. Ο «σύλλογος φιλίας Κύπρου-Ουκρανίας» επέστησε την προσοχή της διοίκησης του πανεπιστημίου στο απαράδεκτο των δραστηριοτήτων του καθηγητή τους ως Ρώσου προπαγανδιστή και παράγοντα επιρροής των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών. Όμως δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το πανεπιστήμιο. Αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα – η ηγεσία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμφωνεί με τον καθηγητή τους και υποστηρίζει τις απόψεις και τις πράξεις του. Οι άνθρωποι που μοιράζονται τις ευρωπαϊκές αξίες, τα ιδανικά της ελευθερίας και του κράτους δικαίου θα πρέπει να σκεφτούν πριν στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε αυτό το πανεπιστήμιο.

Για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να σημειωθεί ότι οι αρχές της πόλης της Λευκωσίας δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του «αθάνατου συντάγματος». Όμως το έκαναν δειλά, αναφερόμενοι σε κάποιο τυπικό λόγο. Η θέση του δήμου της πρωτεύουσας της Κύπρου θα ήταν σεβαστή εάν η άρνηση διεξαγωγής της πορείας δικαιολογούνταν από το απαράδεκτο της διεξαγωγής δημοσίων δράσεων για την υποστήριξη του πολέμου και της γενοκτονίας στην πρωτεύουσα ενός ευρωπαϊκού κράτους.

Αρχικά προγραμματισμένο στη Λευκωσία, το συλλαλητήριο και η πορεία του «αθάνατου συντάγματος» συμφώνησε με χαρά να φιλοξενήσει ο δήμος της Λεμεσού. Λεμεσόγκραντ — έτσι ονομάζεται η Λεμεσός λόγω του μεγάλου αριθμού Ρώσων πολιτών που ζουν εκεί. Ο δήμαρχος αυτής της πόλης, Νίκος Νικολαΐδης, εδώ και καιρό φλερτάρει με τη ρωσική διασπορά της πόλης. Συχνά μπορεί να τον δει κανείς παρέα με προφανείς παράγοντες επιρροής της Ρωσίας και επιχειρηματίες με διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο. Προσπαθώντας να ευχαριστήσει τους Ρώσους κατοίκους της πόλης και τους επιχειρηματίες, πιθανότατα επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να λάβει την εκλογική υποστήριξη των Ρώσων ψηφοφόρων στις εκλογές και, σύμφωνα με φήμες, την οικονομική υποστήριξη Ρώσων επιχειρηματιών που συνδέονται με το Κρεμλίνο και τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες.

Μπίζνες όμως όχι μόνο και όχι τόσο στον δήμαρχο. Άδεια για τη διεξαγωγή δημόσιων δράσεων στην πόλη εκδίδεται από το δημοτικό συμβούλιο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού την πλειοψηφία των εδρών κατέχουν μέλη του κομμουνιστικού κόμματος της Κύπρου ΑΚΕΛ. Οι κομμουνιστές ελέγχουν όλα τα τμήματα του δήμου. Όλοι τους είναι ένθερμοι οπαδοί της κομμουνιστικής ιδεολογίας και ανοιχτοί υποστηρικτές της Ρωσίας. Είναι γνωστό ότι το ΑΚΕΛ στηρίζεται από το Κρεμλίνο. Ως εκ τούτου, οι αρχές της Λεμεσού έδωσαν με χαρά την άδεια να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την υποστήριξη του τρομοκρατικού κράτους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ευαισθησία στα βάσανα των Ουκρανών, δεν τους ενδιαφέρει η φήμη της χώρας τους, ενδιαφέρονται μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα και ακολουθούν τις οδηγίες των κυρίων τους στο Κρεμλίνο.

How a Russian Influence Group Infiltrated Cypriot Party Politics

Η απρόσκοπτη διεξαγωγή μαζικών δράσεων για την υποστήριξη του κράτους χορηγού της τρομοκρατίας στο νησί έχει εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στη διεθνή εικόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όμως, στην παρέλαση μιας στήλης αιμοδίψης ρατσιστών με σύμβολα του ρωσικού φασισμού και του μιλιταρισμού, υπάρχουν και θετικές πτυχές. Η πομπή του «αθάνατου συντάγματος» στη Λεμεσό παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για λήψη φωτογραφιών και βίντεο όλων εκείνων που, δεκατέσσερις μήνες μετά την έναρξη του μεγάλου πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, μετά από αμέτρητες και πρωτοφανείς θηριωδίες και εγκλήματα πολέμου των Ρώσων εισβολέων , μετά την καταδίκη όλου του κόσμου και όλων των διεθνών οργανισμών, κυρώσεις και περιφρόνηση όλης της ανθρωπότητας, συμμετέχουν σε φιλορωσικά συλλαλητήρια και πορείες στην ευρωπαϊκή χώρα που ζουν.

Μετά από αυτό, στο μέλλον, δεν θα έχουν καμία ευκαιρία για δικαιολογίες όταν δικαστούν και καθαιρώσουν του εγκληματίες πολέμου και τους συνεργούς τους. Ο καθένας από αυτούς θα κατηγορηθεί με αποδεικτικά στοιχεία. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να φωτογραφίσετε και να βιντεοσκοπήσετε την στήλη ρώσων να βαδίζουν. Παρακαλούμε στείλτε όλο το φωτογραφικό και βίντεο υλικό στο συντακτικό μας γραφείο [email protected]

Το έργο της συλλογής αυτών των πληροφοριών κατέστησε δυνατό τον εντοπισμό πολλών ενεργών υποστηρικτών και συνεργών στα εγκλήματα πολέμου του Πούτιν και του στρατού του. Ας ανοίξουμε ένα μικρό μυστικό στους αναγνώστες μας — οι πληροφορίες που συλλέξαμε νωρίτερα βοήθησαν τις αρχές της ΕΕ να λάβουν μέτρα για να αποδυναμώσουν τη ρωσική επιρροή στην Κύπρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι χάρη μόνο στις πληροφορίες μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είδαν το φως, τρομοκρατήθηκαν και άρχισαν να πολεμούν τη ρωσική παρουσία στο νησί μας. Όχι, αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Όμως, οι πληροφορίες που συλλέξαμε επέτρεψαν στις αρχές της ΕΕ να κατανοήσουν ορισμένες πτυχές των γεγονότων και των διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στην Κύπρο και που σχετίζονται με την παρουσία μεγάλου αριθμού Ρώσων στο νησί. Δεν είναι τυχαίο ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συχνάζουν στην Κύπρο τον τελευταίο καιρό. Αυτή είναι η μικρή συμβολή μας.

Ως εκ τούτου, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και ζητάμε από τους αναγνώστες μας υποστήριξη.

Ρωσικές παρελάσεις και πομπές στην Κύπρο γίνονται με την οικονομική υποστήριξη της Μόσχας και από εκεί λαμβάνονται οδηγίες. Όλα αυτά θα τελειώσουν αμέσως μετά τη νίκη της Ουκρανίας και την πτώση του καθεστώτος της KGB του Πούτιν στο Κρεμλίνο. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία κατάρρευσης και διάλυσης του ρωσικού κράτους. Δεν θα αργήσει να γίνει αυτό.

Κάτω από τέτοιες συνθήκες, οι Ρώσοι δεν θα είναι στο ύψος των παρελάσεων και των πομπών. Για να επιβιώσουν, θα πρέπει να εκλιπαρούν για ανθρωπιστική βοήθεια από τη «ματωμένη» Δύση, όπως κατά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Η Δύση πρέπει να πάρει τα μαθήματα του παρελθόντος και δεν έχει δικαίωμα να ξανακάνει τα ίδια λάθη. Οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές χρησιμοποιούν και πάλι τη βοήθεια του δυτικού κόσμου για να χτίσουν δυνάμεις και να ξεκινήσουν έναν νέο πόλεμο. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει.

Boris Demash, ειδικά για την Cyprus Daily News