Νυρεμβέργη Νο 2: Κατηγορούμενος Εγκληματίας Πολέμου Κύριλλος Γκουντιάεφ

Προς τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου

Στο μελλοντικό Διεθνές Δικαστήριο — στη «Νυρεμβέργη Νο2» που θα δικάσει τα Εγκλήματα Πολέμου των Ρώσων στην Ουκρανία- θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες όχι μόνο των πολιτικών προσώπων της εισβολής, δηλαδή του Δολοφόνου Πούτιν και της εγκληματικής παρέας του στο Κρεμλίνο.

Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να εστιάσει και σε ένα ακόμη πρόσωπο που έπεξε καθοριστική συμβολή στη σχεδίαση και εκτέλεση αυτού του ανθρωποκτόνου σχεδίου: στον Πατριάρχη Ρωσσίας Κύριλλο Γκουντιάεφ.

Τα αρμόδια όργανα του Διεθνούς Δικαστηρίου να γνωρίζουν ότι θα βρεθούν ακόμη και κληρικοί της Ρωσσικής Εκκλησίας, που σήμερα νιώθουν αποτροπιασμό για τα εγκλήματα της χώρας τους κατά ενός ηρωικού λαού, έτοιμοι να καταθέσουν τα εξής, όπως μου απεστάλησαν από τη Ρωσσία, από κληρικό της εκεί Εκκλησίας: «Για την εισβολή ο Κύριλλος ήξερε τα πάντα και με λεπτομέρειες. Όμως, ήλπιζαν ότι θα τους υποδεχόντουσαν εκεί με λουλούδια και καμπάνες. Νόμιζαν ότι η Ουκρανία θα έπεφτε σε δύο μέρες και θα δημιουργούσαν εκεί τον Ρωσσικό Κόσμο.

Δεν περίμεναν ότι θα ήταν έτσι. Προπαγάνδα και «ειδικοί» έδωσαν εσφαλμένη εκτίμηση της κατάστασης και της διάθεσης του κόσμου στην Ουκρανία.

Όσο για τον Πατριάρχη Σερβίας… Αυτός κάθεται πάνω στο αέριο της Gazprom και φοβάται πολύ τη Μόσχα»…

Υ.Γ. Για τους δικούς μας εδώ στην Ελλάδα «ειδικούς» που σχεδόν… θριαμβολογούσαν ότι ο «μεγάλος ηγέτης» θα έπαιρνε το Κίεβο μέσα σε τρεις ημέρες και σήμερα -αντί να καταπιούν τη γλώσσα και να ζητήσουν συγγνώμη- συνεχίζουν εμμέσως πλην σαφώς να υποστηρίζουν τον Εγκληματία Πολέμου, θα μιλήσουμε όταν τελειώσουν όλα και θα γίνει ο απολογισμός. Όταν θα πέσει το φαύλο φασιστικό καθεστώς της Μόσχας και θα βγουν οι λίστες με όσους τα παίρνουν για να διακινούν τη ρωσική προπαγάνδα και στην Ελλάδα…

Ilias ANASTASIADIS