Ψεύτικα αντισώματα

Από τις 10 Μαΐου του τρέχοντος έτους, οι κυπριακές αρχές έχουν επιτρέψει στους Ρώσους να εισέλθουν στο νησί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διαθέτουν πιστοποιητικά εμβολιασμού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Με αυτήν την απόφαση, οι κυπριακές αρχές κατέστησαν όσο το δυνατόν πιο εύκολο για τουρίστες από τη Ρωσία να εισέλθουν και εμμέσως ενέκριναν το ρωσικό εμβόλιο στη χώρα.

Από τις αρχές Μαΐου έως και σήμερα, περισσότεροι από εξήντα χιλιάδες Ρώσοι έφτασαν στην Κύπρο, οι οποίοι παρουσίασαν τεστ PCR στα σύνορα, υποδεικνύοντας την απουσία λοίμωξης από κορωνοϊό, ή πιστοποιητικά εμβολιασμού. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι Ρώσοι τουρίστες που έρχονται στην Κύπρο πρέπει να είναι υγιείς και δεν είναι φορείς του COVID-19.

Αυτό ισχύει στη θεωρία. Στην πράξη, όπως συμβαίνει πάντα με τους Ρώσους, όλα αποδείχθηκαν, για να το θέσουμε ήπια, όχι και τόσο έτσι.

Από τα τέλη Μαΐου, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα ότι οι κυπριακές αρχές, κατά τη διάρκεια της πραγματοποίησης τεστ ρουτίνας σε αεροδρόμια, εντοπίζουν περιοδικά φορείς λοίμωξης από τον κορωνοϊό μεταξύ επιβατών από τη Ρωσία. Μερικά από αυτούς, λόγω των συμπτωμάτων της νόσου COVID-19, απαιτούσαν επείγουσα νοσηλεία. Άλλοι φορείς του κορωνοϊού και όσοι ήλθαν σε επαφή μαζί τους στάλθηκαν σε ξενοδοχεία καραντίνας σε βάρος του Κυπριακού προϋπολογισμού.

Την ίδια ώρα, έκαναν την εμφάνισή τους στα κοινωνικά δίκτυα δημοσιεύσεις διαμαρτυρίας για τις ενέργειες των κυπριακών αρχών από θυμωμένους Ρώσους τουρίστες που στάλθηκαν σε καραντίνα. Οι τουρίστες εξοργίστηκαν από τις ενέργειες των Κυπρίων, το ονόμασαν ανομία, διαμαρτυρήθηκαν για τις κατεστραμμένες διακοπές τους, αφηγούνταν «τρομακτικές ιστορίες» για το πώς τους άρπαξαν από τη θάλασσα και τους έστειλαν σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας αντί για ανάπαυση, επέκριναν το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου και τις νοσοκόμες που έκαναν τις εξετάσεις τους, απαιτούσαν από τους γιατρούς και το ξενοδοχειακό προσωπικό να τους μιλήσουν στα ρωσικά, απειλούσαν με δημοσιεύσεις στον τύπο και με αγωγές.

Στα κοινωνικά δίκτυα, έχει κορυφωθεί ένα κύμα αγανάκτησης κατά των διακρίσεων σε βάρος των τουριστών από τη Ρωσία. Πολλοί ρωσόφωνοι κάτοικοι της Κύπρου άρχισαν να μιλάνε για εκδήλωση της Ρωσοφοβίας, για δολοπλοκίες της CIA και των Εβραίων. Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να εξηγήσουν τέτοιες περιπτώσεις με το γεγονός ότι «η κυπριακή κυβέρνηση έχει συνάψει συμφωνία με την αμερικανική και την ισραηλινή κυβέρνηση και τώρα επιδιώκει να βλάψει τους Ρώσους προκειμένου να εκδικηθεί τη Ρωσία για το μεγαλείο και τη δύναμή της».

Τον Ιούνιο, τα ρωσόγλωσσα μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο συμμετείχαν επίσης στην εκστρατεία για να καταδικάσουν τους Κύπριους και τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και άρχισαν να δημοσιεύουν θλιβερές ιστορίες για Ρώσους τουρίστες που στάλθηκαν σε καραντίνα, εξιστορώντας με δραματικούς τόνους τα δεινά που έπρεπε να υπομείνουν λόγω του λάθους των Κυπριακών αρχών.

Μία από τις δημοσιευθείσες ιστορίες ανέφερε ότι άτομα που είχαν μολυνθεί με κορωνοϊό βρέθηκαν σε μία πτήση από τη Ρωσία και, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τους είπαν ότι όλοι οι ταξιδιώτες θα έπρεπε να σταλθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας. Αυτό ειπώθηκε στους Ρώσους τουρίστες «στα Αγγλικά»! Αυτό είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας: ένας Ρώσος ήρθε σε μια άλλη χώρα και του μιλούν -ω, τι φρίκη!- Στα Αγγλικά.

Και υπήρχαν επίσης παράπονα ότι επικρατούσε ένα «χάος» στην Κύπρο, ενώ αντίθετα «τάξη» στη Ρωσία. Αυτά τα παράπονα είναι εν μέρει κατανοητά: οι κάτοικοι του στρατοπέδου συγκέντρωσης, στο οποίο οι Ρώσοι είναι διά βίου κρατούμενοι, δεν καταλαβαίνουν πάντα τι συμβαίνει στον ελεύθερο κόσμο όταν αφήνονται για λίγο ελεύθεροι εκεί.

Στα κοινωνικά δίκτυα, η αγανάκτηση σε αυτό που συνέβαινε έφτασε στο σημείο που οι άνθρωποι άρχισαν να καλούν τις κυπριακές αρχές να λογοδοτήσουν, να τους στιγματίσουν για τη Ρωσοφοβία και να συλλέξουν υπογραφές με συλλογικές επιστολές διαμαρτυρίας.

Αλλά για κάποιο λόγο, κανείς δεν έκανε μια απλή ερώτηση: πώς κατέληξαν οι μολυσμένοι με τον κορωνοϊό Ρώσοι πολίτες στην Κύπρο; Σε τελική ανάλυση, όλοι είχαν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή πιστοποιητικά τεστ PCR με αρνητικά αποτελέσματα μαζί τους.

Πώς;

Είναι πολύ απλό. Στην τελείως διεφθαρμένη Ρωσία, μπορείτε να αγοράσετε οποιοδήποτε έγγραφο, συμπεριλαμβανομένου ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού, χωρίς να έχετε εμβολιαστεί και μπορείτε να αγοράσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα ενός τεστ, χωρίς να κάνετε την εξέταση, και να είστε φορέας του κορωνοϊού.

Στις αρχές Μαΐου, οι φήμες εξαπλώθηκαν στους εργαζομένους της τουριστικής βιομηχανίας στην Κύπρο ότι πολλοί Ρώσοι έφταναν με ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Για να μάθουμε αν αυτό ισχύει, μιλήσαμε με πολλούς συνομιλητές. Είπαν, με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, ότι στη Ρωσία, οι περισσότεροι Ρώσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο παρέχει ορισμένα πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να επισκεφθείτε ελεύθερα την Κύπρο και την Ελλάδα.

Για να γίνει αυτό, οι Ρώσοι δωροδοκούν νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς, που εμβολιάζουν άμεσα τον πληθυσμό, και εμβολιάζονται εικονικά (δηλ. προσποιούνται ότι εμβολιάζουν, αλλά δεν εισάγουν τη βελόνα στο σώμα). Όπως εξήγησαν οι συνομιλητές μας, υπάρχουν κάμερες παρακολούθησης στα κέντρα εμβολιασμού στη Ρωσία, επομένως είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί το τελετουργικό λήψης του εμβολίου από τον «πελάτη» μπροστά στην κάμερα. Στη συνέχεια, τα δεδομένα των «εμβολιασμένων» Ρώσων εισάγονται στη βάση δεδομένων στην πύλη «Госуслуг» (= «Δημόσιες Υπηρεσίες») και στη συνέχεια ο «εμβολιασμένος» λαμβάνει ένα έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αλλά, στην πραγματικότητα, αυτό είναι ψεύτικο.

Ο δεύτερος τρόπος είναι ευκολότερος.

Αυτό γίνεται ως εξής: ο «πελάτης» στέλνει τα απαραίτητα δεδομένα του (όνομα, αριθμό διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης και διεύθυνση) σε έναν από τους ειδικά δημιουργημένους ιστότοπους ή κανάλια στο Τelegram, ή τα διαβιβάζει σε «γνωστούς» γιατρούς που συμμετέχουν σε αυτό το εγκληματικό σχήμα.

Σε απάντηση, ο «πελάτης» λαμβάνει τον αριθμό παρτίδας, τον αριθμό εμβολίου, την ημερομηνία και την ώρα του εμβολιασμού. Αυτά τα δεδομένα εισάγονται στη βάση δεδομένων της πύλης δημόσιων υπηρεσιών και μετά από μερικές ημέρες ένα άτομο λαμβάνει πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο του δίνει το δικαίωμα να ταξιδέψει στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Καταφέραμε να μιλήσουμε με δώδεκα Ρώσους τουρίστες που είπαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες πλαστών τεστ και εμβολιασμών. Είπαν ναι, το κάναμε. «Ναι, αγοράσαμε ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού και ήρθαμε με αυτά στην Κύπρο. Και λοιπόν; Όλοι το κάνουν. Κανείς δεν θέλει να βάλει στο σώμα του αυτό το δηλητήριο…».

Δηλαδή, οι συνομιλητές μας πλαστογράφησαν τα έγγραφα, με τη βοήθειά τους ταξίδεψαν στην Κύπρο, έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των πολιτών της Κύπρου, και με ένα χλευαστικό χαμόγελο, με καγχασμό, με μάτια κεκλιμένα από την έμφυτη εξαπάτηση, μας καυχιούνται για το πόσο έξυπνα εξαπάτησαν όλους.

Όταν ρωτήθηκαν αν πιστεύουν ότι η συμπεριφορά τους είναι επικίνδυνη για τους άλλους, επειδή μπορεί να είναι φορείς του κορωνοϊού και να μολύνουν άλλους ανθρώπους, ακριβώς οι μισοί απάντησαν ότι δεν τους νοιάζει.

Οι άλλοι μισοί συνομιλητές μας, απάντησαν με το πνεύμα ότι ο κορωνοϊός είναι μια επινόηση της παγκόσμιας κυβέρνησης, του Σόρος, των Αμερικανών, των Σιωνιστών, των Εβραίων ολιγαρχών. Δεν υπάρχει τίποτα επικίνδυνο σε αυτό. Και γενικά, όλα αυτά επινοήθηκαν για να μειώσουν τον πληθυσμό του πλανήτη. Αυτό το γνωρίζουν σίγουρα. Δεν είναι κορόιδα για να εμβολιαστούν «με ένα ακατανόητο υγρό που δημιουργήθηκε από κάποιον Εβραίο Γκίνσμπουργκ» (σημ.: ο Γκίνσμπουργκ είναι ο επικεφαλής της ρωσικής επιστημονικής ομάδας που δημιούργησε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V).

Οι συνομιλητές μας στη Μόσχα ανέφεραν επίσης ότι αυτή η εγκληματική επιχείρηση προστατεύεται από Ρώσους αξιωματούχους και αξιωματούχους ασφαλείας, οι οποίοι κερδίζουν πολλά χρήματα με τη βιομηχανία των ψεύτικων τεστ και πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Για εμάς, ήταν τόσο απίστευτο που δεν πιστέψαμε αμέσως αυτές τις ιστορίες, γι’ αυτό και ελέγξαμε ξανά και ξανά αυτές τις πληροφορίες.

Έτσι, στις 15 Ιουνίου, ο ιστότοπος της BAZA δημοσίευσε μια έρευνα και μίλησε για την ύπαρξη μιας μαύρης αγοράς στη Ρωσία, όπου μπορείτε ελεύθερα να αγοράσετε πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και «ψηφιακά» — δηλαδή, με την καταχώριση πληροφοριών σχετικά με τον εμβολιασμό στο ομοσπονδιακό μητρώο εμβολιασμένων.

Όπως αποκάλυψε η δημοσίευση, είχαν εμφανιστεί και στο παρελθόν, σε παράνομες συνομιλίες στο Telegram, πληροφορίες για την αγορά ψεύτικου πιστοποιητικού εμβολιασμού, ωστόσο, αρκετά πρόσφατα, έμαθαν πώς να εισάγουν δεδομένα σχετικά με τον ψεύτικο εμβολιασμό Ρώσων στο μητρώο — μια ειδοποίηση για τον εμβολιασμό που έγινε εμφανίζεται στην προσωπική σελίδα του «πελάτη» στην πύλη «Δημόσιες Υπηρεσίες»…

Σύμφωνα με την BAZA, το κόστος της υπηρεσίας είναι από 10.000 έως 20.000 ρούβλια (100 έως 200 ευρώ). Για έναν ψεύτικο «εμβολιασμό» πρέπει να δώσετε τα στοιχεία του διαβατηρίου σας, τον αριθμό SNILS (σημ.: Individual Insurance Account Number = Ατομικός αριθμός λογαριασμού ασφάλισης, αντίστοιχος με τον ελληνικό ΑΜΚΑ) και έναν επιβεβαιωμένο λογαριασμό στην πύλη «Δημόσιες Υπηρεσίες». Η αμπούλα με το εμβόλιο στην περίπτωση ενός τέτοιου ψευδούς εμβολιασμού απλώς απορρίπτεται στα σκουπίδια. Επιπλέον, ο «πελάτης» έχει την ευκαιρία να λάβει ένα έντυπο πιστοποιητικό με τις απαιτούμενες σφραγίδες.

Κάποιος υπάλληλος ενός ιατρικού ιδρύματος δήλωσε στη BAZA ότι, μετά την εμφάνιση του εμβολίου, ο επικεφαλής ιατρός τους είπε ότι σύμφωνα με το σχήμα απόρριψης του εμβολίου στα σκουπίδια, οι συγγενείς ή οι φίλοι τους θα μπορούσαν να «εμβολιαστούν» εικονικά. «Πολλοί το εκμεταλλεύτηκαν. Υπήρχαν πολλοί σκεπτικιστές μεταξύ των γιατρών γενικά — μεταξύ του προσωπικού μας υπάρχει ένα αρκετά υψηλό ποσοστό εκείνων που έκαναν εικονικούς εμβολιασμούς», είπε.

Ένας άλλος ιστότοπος, το The Insider, κατάφερε επίσης να βρει άτομα που προσφέρουν να εισάγουν δεδομένα για δύο εμβολιασμούς στη βάση δεδομένων της πύλης «Δημόσιες Υπηρεσίες» και να εκδώσουν πιστοποιητικό. Σε μία από τις συνομιλίες, οι «πελάτες» διαβεβαιώθηκαν ότι η 220ή πολυκλινική της Μόσχας θα εμφανιζόταν ως ο τόπος του εμβολιασμού.

Η κατάσταση που έχει αναπτυχθεί στη Ρωσία με τη μαζική έκδοση ψευδών πιστοποιητικών σε ψευδώς εμβολιασμένους Ρώσους, οι οποίοι στη συνέχεια πηγαίνουν διακοπές, σαφώς συνιστά σοβαρή απειλή για τη ζωή και την υγεία των Κυπρίων πολιτών και αποτελεί επίσης άμεση απειλή για την εθνική ασφάλεια της Κύπρου, της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χωρίς αμφιβολία, οι Ρώσοι με ψεύτικα τεστ και πιστοποιητικά εμβολιασμού θα φέρουν σίγουρα τον κορωνοϊό στην Κύπρο και την Ελλάδα, κάτι που θα οδηγήσει σε ένα ακόμη ξέσπασμα της νόσου στις χώρες μας και πιθανότατα θα οδηγήσει σε επιπλέον θύματα ανάμεσα στον τοπικό πληθυσμό.

Οι κυπριακές και οι ελληνικές αρχές πρέπει να κλείσουν αμέσως τα σύνορα για όσους έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξουν εάν ο τουρίστας αγόρασε το πιστοποιητικό εμβολιασμού του ή εάν έχει πραγματικά εμβολιαστεί και το πιστοποιητικό του είναι έγκυρο. Όπως γράφουν οι ρωσικές δημοσιεύσεις, «δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί αντικειμενικά η κλίμακα του εμπορίου πλαστών πιστοποιητικών στη Ρωσία».

Αξίζει να διακινδυνεύσουμε τη ζωή και την υγεία των πολιτών μας, για χάρη μιας αμφίβολης ευκαιρίας να φιλοξενήσουμε χιλιάδες πιθανούς φορείς του θανάσιμου κορωνοϊού με πλαστά έγγραφα;

Μπόρις Ντεμάς